Valors

Allò que volem transmetre

Que l'esport ens aporta molts valors positius és una cosa que tothom conexi. Us expliquem alguns dels valors que transmet l'esport i la importància que té adquirir-los per aconseguir més benestar en la nostra vida diària.

Els valors que ens transmet la pràctica esportiva i que al CV Sant Boi potenciem són els següents:

 

Compromís

L'esport et porta a comprometre't amb alguna cosa o algú, els nens saben que els dimarts i dijous no poden fer plans perquè han d'anar a futbol o a bàsquet o a gimnàstica, entre d'altres. Aprenen a que no poden "fallar" al seu equip i han d'assistir als entrenaments i competicions tot i que els altres plans que sorgeixin siguin temptadors.

 

Treball en equip

És un valor important dins la nostra vida, ja que es treballarà en equip en moltes ocasions, acadèmiques, laborals, familiars.
El treball cooperatiu és un valor que s'ha d'adquirir des de petits.

 

Responsabilitat

Per exemple "preparar la motxilla", és un nou aprenentatge, mai ha de ser vist com una càrrega, el nen ha de tenir responsabilitats des de petits, sempre d'acord a la seva edat.

 

Esforç

Dia a dia en l'entrenament els nens aprenen que cal esforçar-se per aconseguir aquells èxits que volen, aquest valor anomenat esforç s'acaba generalitzant a altres àmbits com pot ser l'àmbit educatiu.

 

Autoconeixement

L'esport ajuda a aprendre a conèixer-se millor a un mateix, conèixer els límits, conèixer les habilitats i capacitats en general.

 

Perseverança

Molt similar al valor de l'esforç, els nens aprenen gràcies a la pràctica esportiva que no poden renunciar i han d'insistir fins aconseguir el que es proposen.

 

Convivència

En l'entrenament, al vestidor, en els campionats, els nens aprenen a conviure amb els seus companys i altres integrants de la plantilla i aquesta convivència es porta a terme d'una manera sana.

 

Obediència

Cal obeir normes i regles que al cap ia a terme ajuden a integrar el valor de l'obediència als més petits de la casa.

 

Cura per la salut

Els nens aprenen a tenir cura de si mateixos i de la seva salut, la pràctica esportiva a més els porta a triar una vida molt més saludable.

 

© 2020 CV Sant Boi. Tots els drets reservats.